fbpx

Zonnepanelen collectief Gemeente Oisterwijk: goede deal of verder kijken?

Tot 13 augustus 2023 kon je je via de Gemeente Oisterwijk inschrijven voor een zonnepanelen collectief. Misschien heb je een offerte liggen of was je juist te laat met inschrijven. Maar: hoe zit dat nu eigenlijk met zo’n collectief? Is de prijs dan écht altijd beter? Is het daadwerkelijk de juiste oplossing voor jou? En, waar moet je nu eigenlijk op letten?

De gedachte achter het zonnepanelen collectief van de Gemeente Oisterwijk

Om hun doelstellingen te behalen organiseren gemeenten in Nederland steeds vaker zonnepanelen collectieven. Het idee van zo’n collectief is dat door met veel inwoners tegelijk zonnepanelen aan te schaffen, de kosten van aanschaf lager worden én dat een gemeente in één klap een stuk groener en duurzamer bezig is. In de praktijk zitten daar nogal wat haken en ogen aan.

Hoe zit dat bij de Gemeente Oisterwijk?

Uiteindelijk geldt altijd dezelfde regel: one size fits nobody. Er kúnnen voordelen zitten aan een zonnepanelen collectief vanuit jouw gemeente. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een voordeligere prijs krijgt. Maar: wat staat daar tegenover? Is jouw oplossing straks toekomstklaar en, wanneer liggen de panelen eigenlijk bij jou op het dak?

Voorbeeld uit de praktijk

Maartje & Mathijs – inwoners van de Gemeente Tilburg – vroegen een offerte aan voor zonnepanelen via het zonnepanelen collectief van de Gemeente Tilburg. Gelukkig kozen zij ervoor om deze offerte toch ook te vergelijken met die van andere aanbieders en dat loonde. Maartje & Mathijs bespaarden 1000 euro, kregen in ruil daarvoor zonnepanelen met méér vermogen & de zonnepanelen lagen binnen twee weken op hun dak. Zo’n collectief is dus écht niet altijd de beste of goedkoopste oplossing als je zonnepanelen wil aanschaffen.

Waar moet je op letten?

Een zonnepanelen collectief vanuit de gemeente is dus niet altijd de béste optie, maar omdat de gemeente het aanbied gaan veel inwoners daar vaak wel in mee. Dat is zonde. Het kán best zijn dat een offerte via jouw gemeente collectief het meest voordelige is, maar we raden je graag aan om:

  • Altijd meerdere offertes op te vragen
  • Een specialist langs te laten komen die samen met jou kan kijken naar een maatwerk oplossing die het beste bij jou past
  • Van te voren na te gaan wat (ongeveer) de levertijd van de panelen zal zijn
  • Je te laten informeren over de voorgenomen installatie

Gratis, vrijblijvend maatwerk advies en een offerte ontvangen voor zonnepanelen in de Gemeente Oisterwijk?

Bereken direct jouw besparing en geschatte investering en vraag binnen één minuut een gratis & vrijblijvend adviesgesprek aan bij Solar Contact.

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *