fbpx

Zonnepanelen collectief Gemeente Tilburg: goede deal of kun je beter verder kijken?

Maartje & Mathijs vroegen – naast de offerte via het zonnepanelen collectief van de Gemeente Tilburg – meer offertes op voor zonnepanelen. Dat scheelde hen uiteindelijk 1000 euro, leverde meer vermogen op én de panelen lagen binnen twee weken op hun dak.

De gedachte achter het zonnepanelen collectief van de Gemeente Tilburg

Om hun doelstellingen te behalen organiseren gemeenten in Nederland steeds vaker zonnepanelen collectieven. Het idee van zo’n collectief is dat door met veel inwoners tegelijk zonnepanelen aan te schaffen, de kosten van aanschaf lager worden én dat een gemeente in één klap een stuk groener en duurzamer bezig is. In de praktijk zitten daar nogal wat haken en ogen aan.

Hoe zit dat bij de Gemeente Tilburg?

Allereerst heeft de Gemeente Tilburg ervoor gekozen om de installatie van de zonnepanelen uit te besteden aan een partij die ver buiten de regio zit. Het is dus eigenlijk geen lokaal initiatief. Een gemiste kans. Maar, voor de inwoners van de Gemeente Tilburg nog belangrijker: het zonnepanelen collectief zorgt in dit geval niet per se voor betere prijzen.

De zonnepanelen van Maartje en Mathijs

Maartje & Mathijs – inwoners van de Gemeente Tilburg – vroegen een offerte aan voor zonnepanelen via het zonnepanelen collectief van de Gemeente Tilburg. Gelukkig kozen zij ervoor om deze offerte toch ook te vergelijken met die van andere aanbieders en dat loonde. Maartje & Mathijs bespaarden 1000 euro, kregen in ruil daarvoor zonnepanelen met méér vermogen & de zonnepanelen lagen binnen twee weken op hun dak.

Waar moet je op letten?

Een zonnepanelen collectief vanuit de gemeente is dus niet altijd de béste optie, maar omdat de gemeente het aanbied gaan veel inwoners daar vaak wel in mee. Dat is zonde. Het kán best zijn dat een offerte via jouw gemeente collectief het meest voordelige is, maar we raden je graag aan om:

  • Altijd meerdere offertes op te vragen
  • Een specialist langs te laten komen die samen met jou kan kijken naar een maatwerk oplossing die het beste bij jou past
  • Van te voren na te gaan wat (ongeveer) de levertijd van de panelen zal zijn
  • Je te laten informeren over de voorgenomen installatie

Gratis en vrijblijvend maatwerk advies en een offerte ontvangen voor zonnepanelen in de Gemeente Tilburg?

Bereken direct jouw besparing en geschatte investering en vraag binnen één minuut een offerte aan bij Solar Contact.

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen

2 reacties