fbpx

Welke subsidie kan ik krijgen voor een airco?

Als je overweegt om een airco aan te schaffen, is het goed om te weten dat er diverse subsidies beschikbaar zijn die je kunnen helpen de kosten te verlagen. In deze blog bespreken we welke subsidies er zijn en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Subsidies voor particulieren:

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
  • Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)
  • BTW-verlaging op arbeidskosten

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE):

De ISDE is bedoeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie, waaronder warmtepompen en airco’s. Bij aanschaf van een airco die op de lijst met apparaten staat die in aanmerking komen voor de ISDE, kun je een subsidiebedrag krijgen dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de airco geïnstalleerd worden door een erkend installateur en moet het systeem voldoen aan bepaalde technische eisen.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH):

De SEEH is een regeling die gericht is op het energiezuiniger maken van woningen. Als je een airco aanschaft in combinatie met andere energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen, kun je in aanmerking komen voor de SEEH-subsidie. De hoogte van de subsidie hangt af van de maatregelen die je neemt en het energielabel van je woning.

BTW-verlaging op arbeidskosten:

Tot slot is er de BTW-verlaging op arbeidskosten. Dit houdt in dat je slechts 9% BTW betaalt over de arbeidskosten bij de aanschaf van een airco. Dit geldt alleen als de airco geïnstalleerd wordt door een erkend installateur.

Maak optimaal gebruik van subsidies

Als je een airco wilt aanschaffen, zijn er diverse subsidies beschikbaar die je kunnen helpen de kosten te drukken. Het is goed om te kijken welke subsidies er voor jouw situatie gelden en welke voorwaarden eraan verbonden zijn. Zo kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare subsidies en wordt de aanschaf van een airco een stuk betaalbaarder.

Ook interessant voor jou

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen

4 reacties