fbpx

Hoeveel kan ik besparen met een thuisbatterij?

Veel mensen vragen zich vaak af hoeveel ze kunnen besparen met een thuisbatterij? Het antwoord is niet eenduidig, omdat het afhangt van verschillende factoren.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat in een woning wordt geïnstalleerd. Het werkt samen met zonnepanelen en kan de overtollige energie die door de panelen wordt geproduceerd opslaan. Dit betekent dat je de opgeslagen energie later kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt.

Factoren die de besparing beïnvloeden Nu we weten wat een thuisbatterij is, kunnen we verder gaan met de factoren die de besparing kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke factoren:

  1. Zonuren: Het aantal uren zon dat je krijgt in jouw regio kan van invloed zijn op de hoeveelheid energie die je zonnepanelen produceren. Hoe meer zonuren, hoe meer energie je zonnepanelen zullen opwekken en hoe meer je kunt besparen met een thuisbatterij.
  2. Elektriciteitsprijs: De elektriciteitsprijs is van invloed op de besparingen die je kunt behalen met een thuisbatterij. Als de elektriciteitsprijs hoog is, kun je meer besparen door de energie die je zelf opwekt en opslaat te gebruiken, in plaats van stroom te kopen van het elektriciteitsnet.
  3. Grootte van de thuisbatterij: De grootte van de thuisbatterij die je installeert, is ook van invloed op de besparingen die je kunt behalen. Hoe groter de batterij, hoe meer energie je kunt opslaan en hoe meer besparingen je kunt behalen.

Hoeveel kun je besparen met een thuisbatterij?

Nu je meer weet over de factoren die de besparing kunnen beïnvloeden, kunnen we berekenen hoeveel je kunt besparen met een thuisbatterij. Dit kan echter variëren per situatie en hangt af van de bovengenoemde factoren. Over het algemeen kun je met een thuisbatterij tussen de 30% en 70% van je energierekening besparen, afhankelijk van de grootte van de batterij, het aantal zonnepanelen en het energieverbruik in je woning.

Alles op een rijtje

Een thuisbatterij kan een aanzienlijke besparing op je energierekening opleveren, maar de exacte besparing hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal zonuren, de elektriciteitsprijs en de grootte van de batterij. Het is belangrijk om deze factoren te overwegen bij het beslissen of een thuisbatterij geschikt is voor jouw situatie.

Ook interessant voor jou

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen

Eén reactie