fbpx

Hoeveel kost een thuisbatterij?

Als je overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. In dit artikel leggen we uit wat de factoren zijn die de prijs van een thuisbatterij bepalen en geven we een indicatie van de kosten.

Wat bepaalt de kosten van een thuisbatterij?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een thuisbatterij bepalen:

  1. Capaciteit: De capaciteit van een thuisbatterij wordt uitgedrukt in kWh (kilowattuur). Hoe groter de capaciteit, hoe hoger de prijs van de batterij.
  2. Technologie: Er zijn verschillende technologieën beschikbaar voor thuisbatterijen, zoals loodzuur en lithium-ion. Lithium-ion batterijen zijn over het algemeen duurder, maar hebben een hogere energiedichtheid en gaan langer mee.
  3. Merk: De prijs van een thuisbatterij kan variëren per merk. Bekende merken zoals Tesla en LG hebben over het algemeen hogere prijzen dan minder bekende merken.
  4. Installatiekosten: Naast de kosten van de batterij zelf, moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project, de complexiteit van de installatie en de prijs van de installateur.

Indicatie van de kosten van een thuisbatterij

De kosten van een thuisbatterij kunnen sterk variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Over het algemeen kun je echter rekening houden met de volgende prijsindicaties:

  1. Kleine thuisbatterijen (2-4 kWh) kosten ongeveer tussen de € 2.000 en € 4.000.
  2. Middelgrote thuisbatterijen (5-10 kWh) kosten ongeveer tussen de € 5.000 en € 8.000.
  3. Grote thuisbatterijen (meer dan 10 kWh) kosten ongeveer tussen de € 10.000 en € 15.000.

Houd er rekening mee dat de installatiekosten niet zijn inbegrepen in deze prijsindicaties en kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Alles op een rijtje

De kosten van een thuisbatterij zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit, technologie, merk en installatiekosten. Over het algemeen kun je rekening houden met prijzen tussen de € 2.000 en € 15.000. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de energiebehoeften van je huishouden voordat je een thuisbatterij aanschaft, zodat je de juiste capaciteit kunt kiezen en de kosten kunt optimaliseren.

Ook interessant voor jou

Eén reactie