fbpx

Solar Contact is partner van TI-Green

TI-Green is een Nederlands bedrijf waar ze iedere dag werken aan een duurzamer, gasvrij Nederland. Hoe ze dat doen? Met inductieketels. Als partner van TI-Green mogen wij deze inductieketels leveren en daar zijn we verdomd trots op. Want samen met TI-Green en hun inductieketels werken we aan een duurzamer Nederland.

Over TI-Green

TI-Green is de uitvinder van inductietechnologie voor centrale verwarming en tapwater. Miljoenen mensen koken op inductie; in de industrie wordt inductie gebruikt voor extreem hoog, maar vooral snel verwarmen. Wat nieuw is, is het gebruik van “Inductietechnologie” voor het verwarmen van uw huis en levering van warm water. Daarmee levert TI-Green als eerste een nieuwe toepassing van een bestaande en bewezen techniek voor gebruik in huis, winkel of kantoor.

Hoe werkt een inductieketel?

Bij inductie wordt niet de bron verwarmd, maar het medium. Bij TI-Green doen ze dit met een gecontroleerde techniek waardoor de warmte overdracht contactloos is, zonder bewegende onderdelen. Hierdoor zijn ze in staat om zeer snel, zonder vertraging warmte te leveren wat ook weer direct gebruikt kan worden voor verwarmen van de CV radiatoren, convectoren en vloerverwarming of voor warm water in keuken en bad. De CVi is volledig ontworpen, ontwikkeld en gemaakt in Nederland – met een klein beetje hulp uit Europa. Dat scheelt brandstof en kwaliteitsverlies.

De TI-Green CVi stoot geen CO2 uit. De energie die je opwekt door zonnepanelen of zelfs windmolens kan direct worden teruggegeven aan jouw eigen installatie. Hierdoor hoef je niet, al dan niet kosteloos, jouw duurzame opgewekte energie terug te leveren aan de netwerkbeheerder en gaat er geen energie verloren. Nog een reden om te kiezen voor de CVi verwarmingsunit van TI-Green.

Waarom een inductieketel?

De CVi unit is het eerste apparaat dat een (gas) CV installatie kan vervangen zonder ingrijpende aanpassingen aan de bestaande installatie en leidingen. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

  • Gas is verleden tijd
  • Geen CO2 uitstoot
  • Geen risico op koolmonoxidevergiftiging
  • Onderhoud is slechts eens in de drie jaar nodig
  • Beperkte installatiekosten
  • Geen grootschalige, kostbare verbouwing nodig
  • Geluidsarm
  • Compact én geen buiten unit nodig

Alles weten over de inductieketel van TI-Green en of dit voor jou de juiste oplossing is?

Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je volledig vrijblijvend te adviseren over de juiste, maatwerk oplossingen.

2 reacties