fbpx

Kan ik mijn huis volledig van stroom voorzien met een thuisbatterij?

Consumenten vragen zich vaak af of het mogelijk is om een huis volledig van stroom te voorzien met een thuisbatterij. Het korte antwoord is ja, het is mogelijk.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat gebruikt wordt in combinatie met zonnepanelen. Het systeem slaat de overtollige elektriciteit op die door de zonnepanelen wordt geproduceerd en kan later worden gebruikt wanneer er geen zonlicht beschikbaar is.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt als volgt: de zonnepanelen produceren elektriciteit die wordt gebruikt om het huis van stroom te voorzien. Als er meer elektriciteit wordt geproduceerd dan er op dat moment wordt verbruikt, wordt het overschot opgeslagen in de thuisbatterij. Wanneer er geen zonlicht meer beschikbaar is, bijvoorbeeld ’s nachts of op bewolkte dagen, wordt de opgeslagen elektriciteit gebruikt om het huis van stroom te voorzien.

Kan ik mijn huis volledig van stroom voorzien met een thuisbatterij?

Ja, het is mogelijk om je huis volledig van stroom te voorzien met een thuisbatterij. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat de thuisbatterij groot genoeg is om al het verbruik van het huis op te slaan en te leveren. Dit betekent dat je moet kijken naar het piekverbruik van je huis en de grootte van de thuisbatterij daarop moet afstemmen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de grootte van de thuisbatterij afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, het energieverbruik en het aantal zonnepanelen. Een specialist kan je helpen bij het berekenen van de juiste grootte van de thuisbatterij voor jouw specifieke situatie.

Voordelen van het volledig van stroom voorzien van je huis met een thuisbatterij

Als je je huis volledig van stroom voorziet met een thuisbatterij, profiteer je van verschillende voordelen. Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, je hebt minder energierekeningen en je vermindert je CO2-uitstoot. Bovendien ben je beter voorbereid op stroomstoringen, omdat je altijd een back-up van energie hebt.

Alles op een rijtje

Een thuisbatterij kan je helpen om je huis volledig van stroom te voorzien. Het is belangrijk om de grootte van de thuisbatterij af te stemmen op het piekverbruik van je huis en andere factoren. Door je huis volledig van stroom te voorzien met een thuisbatterij, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, bespaar je op energierekeningen en verminder je je CO2-uitstoot.

Ook interessant voor jou

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen

Eén reactie