fbpx

Wat is het verschil tussen een single-split en multi-split airco?

Wanneer je op zoek bent naar een airco voor je huis, zul je merken dat er verschillende soorten airco’s beschikbaar zijn. Een van de belangrijkste onderscheidende factoren is het aantal binnenunits dat op één buitenunit kan worden aangesloten. In dit artikel zullen we het verschil uitleggen tussen single-split en multi-split airco’s.

Single-split airco

Een single-split airco is een systeem waarbij één binnenunit op één buitenunit is aangesloten. Dit type airco is ideaal voor het koelen van één kamer of een kleine ruimte. Een single-split airco is relatief eenvoudig te installeren en is vaak een betaalbare optie voor woningen waarin slechts één ruimte gekoeld hoeft te worden.

Multi-split airco

Een multi-split airco is een systeem waarbij meerdere binnenunits op één buitenunit zijn aangesloten. Dit type airco is ideaal voor woningen waarin meerdere kamers of ruimtes gekoeld moeten worden. Het voordeel van een multi-split airco is dat je verschillende ruimtes individueel kunt koelen en verwarmen. Daarnaast bespaar je ruimte omdat je maar één buitenunit nodig hebt in plaats van meerdere.

Belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen single-split en multi-split airco’s is het aantal binnenunits dat op één buitenunit kan worden aangesloten. Een single-split airco is geschikt voor het koelen van één kamer of een kleine ruimte, terwijl een multi-split airco meerdere ruimtes kan koelen met slechts één buitenunit. Ook is een multi-split airco meestal duurder dan een single-split airco vanwege de extra binnenunits en de installatiekosten.

De beste keuze voor jou

Als je op zoek bent naar een airco voor één kamer of een kleine ruimte, is een single-split airco een goede keuze. Wil je meerdere kamers koelen en verwarmen, dan is een multi-split airco een betere optie. Bedenk wel dat de kosten van een multi-split airco hoger kunnen zijn dan die van een single-split airco.

Ook interessant voor jou

Onze specialist: Jelle de Wit

Hi! Mijn naam is Jelle en binnen Solar Contact fungeer ik als specialist op het gebied van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en algehele verduurzaming van woningen.

Kenniscentrum categorieën

Meest gelezen artikelen