fbpx

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een split airco?

Wij krijgen als specialist op het gebied van airco’s regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een mobiele airco en een split airco. In deze blog leggen we het verschil aan je uit en bespreken we de voor- en nadelen van beide soorten airco’s.

Mobiele airco's

Een mobiele airco is, zoals de naam al aangeeft, een airco die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit type airco heeft een binnen- en buitenunit in één apparaat en is vaak relatief goedkoop in aanschaf. Het grote voordeel van een mobiele airco is dat je hem kunt verplaatsen naar de ruimte waar je hem op dat moment nodig hebt.

Split airco's

Een split airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn door middel van leidingen. Dit type airco is energiezuiniger dan een mobiele airco en maakt minder lawaai. Split airco’s zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zoals wand-, vloer- en plafondmodellen. Een split airco is duurder in aanschaf dan een mobiele airco, maar kan wel meer koelvermogen leveren.

Verschillen tussen mobiele en split airco's

Het grootste verschil tussen een mobiele airco en een split airco is de energie-efficiëntie. Split airco’s zijn over het algemeen energiezuiniger dan mobiele airco’s. Dit komt omdat de binnen- en buitenunit van een split airco gescheiden zijn, waardoor er minder energie verloren gaat. Daarnaast is een split airco over het algemeen stiller dan een mobiele airco. Een nadeel van een split airco is dat deze duurder is in aanschaf en installatie.

Welke airco past het beste bij jou?

Of je nu kiest voor een mobiele airco of een split airco, het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte die je wilt koelen en je budget. Een specialist kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en kan je adviseren over de beste optie voor jouw situatie.

Ook interessant voor jou