fbpx

Wat zijn de kosten van het isoleren van jouw huis?

Overweeg jij om je huis te isoleren, maar ben je benieuwd naar de kosten? In deze blog bespreken we de verschillende factoren die de kosten van isolatie beïnvloeden en geven we een indicatie van de gemiddelde kosten per isolatiemateriaal.

kosten isoleren huis

Welke factoren beïnvloeden de kosten van isolatie?

Voordat we ingaan op de specifieke kosten per isolatiemateriaal, is het belangrijk om te weten welke factoren de kosten van isolatie beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn de grootte van de te isoleren oppervlakte, de gewenste isolatiewaarde, het type isolatiemateriaal en de manier van isoleren.

Wat zijn de gemiddelde kosten per isolatiemateriaal?

De kosten van isolatie verschillen per materiaal. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde kosten per vierkante meter, inclusief plaatsing en btw:

  • Glaswol: tussen de €20 en €35
  • Steenwol: tussen de €20 en €35
  • EPS (polystyreen) isolatieplaten: tussen de €20 en €35
  • XPS (geëxtrudeerd polystyreen) isolatieplaten: tussen de €25 en €40
  • PIR (polyisocyanuraat) isolatieplaten: tussen de €30 en €45
  • PUR (polyurethaan) isolatieplaten: tussen de €30 en €50

Wat zijn de bijkomende kosten van isolatie?

Naast de kosten van het isolatiemateriaal en de plaatsing zijn er nog bijkomende kosten om rekening mee te houden, zoals de huur van een steiger of hoogwerker, het afvoeren van afval en eventueel extra werk aan de woning, zoals het repareren van beschadigde muren.

Is isolatie een goede investering?

Hoewel de kosten van isolatie op korte termijn hoog kunnen zijn, is het op lange termijn een goede investering. De besparing op energiekosten kan namelijk flink oplopen, waardoor je de investering op den duur terugverdient en zelfs geld bespaart. Bovendien draag je met isolatie bij aan een beter milieu door het verminderen van de CO2-uitstoot.

Tot slot

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de te isoleren oppervlakte en het type isolatiemateriaal. Hoewel isolatie op korte termijn kosten met zich meebrengt, is het op lange termijn een goede investering vanwege de besparing op energiekosten en het bijdragen aan een beter milieu. Overweeg dus zeker om je huis te isoleren.

Ook interessant voor jou

16 reacties