fbpx

Hoeveel bespaart u op uw energierekening met spouwmuurisolatie?

Heeft u last van tocht en koude muren in uw huis? Dan kan spouwmuurisolatie de oplossing zijn! Naast een comfortabeler huis, kan het ook een flinke besparing opleveren op uw energierekening. In deze blog leest u alles over spouwmuurisolatie en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening.

Wat is spouwmuurisolatie?

Voordat we ingaan op de besparingen, is het belangrijk om te weten wat spouwmuurisolatie precies is. Een spouwmuur is een muur die bestaat uit twee delen met een kleine ruimte ertussen, de spouw genaamd. Spouwmuurisolatie is het opvullen van deze ruimte met isolatiemateriaal, zoals glaswol of EPS-parels. Hierdoor wordt warmteverlies via de buitenmuur verminderd en blijft de warmte langer binnen in uw huis.

Hoeveel bespaart u met spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie kunt u flink besparen op uw energierekening. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, de isolatiewaarde van uw spouwmuur en het type verwarmingssysteem dat u heeft. Over het algemeen wordt een besparing van 20% tot 30% op de energierekening genoemd. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Uiteraard brengt spouwmuurisolatie ook kosten met zich mee. De prijs is afhankelijk van het oppervlak dat geïsoleerd moet worden en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie tussen de €15 en €25 per vierkante meter. Maar het is belangrijk om te weten dat de investering vaak binnen enkele jaren terugverdiend wordt dankzij de besparing op uw energierekening.

Andere voordelen van spouwmuurisolatie

Naast het besparen op uw energierekening, zijn er nog andere voordelen van spouwmuurisolatie. Zo wordt uw huis comfortabeler doordat tocht en koude muren verleden tijd zijn. Ook wordt de waarde van uw huis verhoogd, omdat energiezuinige woningen steeds meer gewild zijn op de huizenmarkt. Daarnaast draagt u bij aan een duurzamere wereld door minder energie te verbruiken.

Tot slot

Spouwmuurisolatie kan een flinke besparing opleveren op uw energierekening, comfortabeler wonen en verhoging van de waarde van uw huis betekenen. Hoewel de kosten van spouwmuurisolatie wellicht hoog lijken, zijn ze vaak snel terugverdiend. Bovendien draagt u bij aan een duurzamere wereld door minder energie te verbruiken.

Ook interessant voor jou

Eén reactie